Lužická jezera s dětmi

28.08.2018 12:03

V půlce srpna jsme vyrazili na náš nový projekt, společné soustředění pro dospělé i děti. Vybrali jsme si krásnou, klidnou a snadno dostupnou oblast (z Liberec 1:20, z Prahy 1:50) Lužických jezer (největší uměle založená oblast jezer jako rekultivace po těžbě hnědého uhlí). My jsme si vybrali Bärwaldersee, které je největším jezerem v Sasku a bylo napuštěno v roce 2008. Okolo celého jezera vede krásná cyklostezka s několika odbočkami, je zde krásný, klidný a čistý kemp s bufetem a malou restaurací, dětským hřištěm, širokou písečnou pláží a velkým obchodem vzdáleným 10 minut chůze. V pátek po obědě jsme se postupně začali sjíždět, stavět své stany nebo karavany a vyrazili také na první trénink. Většina na kolečkových lyžích objela jezero a věnovala se technice jízdy, soupažím a krátkým intervalům. Zbytek jel na in-linech s charioty. Večer jsme se pak ještě protahovali a jezdili na paddleboardech.

Druhý den nám prvotní plán vyrazit do Bautzenu na kolcích na kávičku překazilo počasí a tak jsme vyrazili až po obědě. Náplanovali jsme s Bombisem zákeřný (2x Kašel a dokonce jsme byli i v Jemenu) okruh s překvapením a tak se stalo, že nám holky (nejen holky) poprvé v životě ujely na kolečkových lyžích soupaží 55 km. Pravda, zastavili jsme jim v cukrárně u jezera, ale jinak makaly jak dráhy. Zbytek osazenstva se věnoval rozvoji mládeže a in-linům s charioty. Úderná dětská skupina zvládla objet celé jezero na kolech.

Poslední den jsme jeli sice jen kolem jezera, ale za to 21x ostrý interval v rozmezí 30 sekund až dvou minut a na konci měli všichni už nohy i ruce jako vánočky a sotva pletli nohama. Krásný a kvalitní trénink ve skupině. Odpoledne jsme pak ještě plavali a jezdili na in-linech s charioty a tak se zmrzlinou na závěr zakončilo další úspěšné soustředění. Za rok se sem určitě zase vrátíme.

Fotogalerie: Lužická jezera

Sobotní vyjíždka 55 km:  trasa