Nightlightmarathon

07.01.2019 10:14

Po vydařeném vstupu do sezony ve Visma Ski Classics v Livignu začala o uplynulém víkendu závodní sezona i v Čechách v Bedřichově. V pátek se jelo 17,5 km a 30 km bruslením. Počasí nebylo úplně ideální, chvíli pršelo, chvíli sněžilo, ale všichni nandali čelovky a vyrazili se popasovat s tratí. Nám se závod částečně podařil i nepodařil, holky zajely suprově, klukům se už tolik nedařilo, protože nám úplně nevyšel servis a ještě jsme lámali hole. Radost nám tedy udělalo hlavně vítězství Zuzky Kocumové na 30 km dlouhé trati, třetí (1. v kat.) byla Lenka Blažková, 4.(2.) Anna-Marie Hejná, 5.(3.) Terka Tužilová a 6.(3.) Lada Lanková - docela krásná dominance. V mužích i se zlomenou holí zachraňoval čest pátý Vašek Sedláček, 16. Ondra Marek a 21. Milan Kohout.  Na krátké trati 17,5 km byla pátá (4. v kat.) Kačka Moravcová, 15. (4.) finišoval před Lukášem Bauerem Tomáš Lisý. 

O to více jsme se těšili na sobotní klasiku, že si spravíme chuť. Počasí bylo ještě horší než v pátek, celý den lilo jako z konve a občas do toho začalo sněžit. Testování lyží a vosků bylo opravdu lahůdkové. Holkám se nám povedlo udělat lyže na jedničku, kluci to zase trošku odskákali a lyže měli bohužel průměrné. No snad se příště polepšíme. Na dlouhé trati 30 km klasicky nám opět udělaly radost ženy, znovu třetí byla Lenka Blažková, 4. Anna-Marie Hejná, 5. (1. v kat.) Lada Lanková, 6. (5.) Terka Tužilová. Kluci rozjeli závod dobře, ale Vašek i ve svém druhém závodě zlomil hůl, Pavlik prováhal občerstvení a Plizimu to lehce odjelo ve sjezdu na Hřebínek a bylo po závodě. Souhrně tedy 5. (4. v kat.) Jiří Pliska, 6. (5.) Pavel Janeček, 7. (6.) Vašek Sedláček, 8. (2.) Michal Sedláček, 9. (7.) Milan Kohout, 13. (9.) Ondra Marek. Na krátké trati 17,5 km naše ženy jako vždy dominovaly, když až do finiše bojovala dokonce s prvním mužem naše vítězka Kája Grohová, 2. byla Kačka Moravcová. V mužích zachraňoval čest 8. Adam Štempl a 10. (2. v kat.) Tomáš Lisý s 22. (1.) Michalem Roháčkem. 

Na startu se samozřejmě objevila i celá řada dalších závodnic a závodníků z našeho týmu, kteří na trati bojovali seč jim síly stačily a i oni mi udělali svým přístupem velkou radost. Musím pochválit i všechny servisáky a občerstvovače, neměli to vůbec lehké a i když víme, že umíme namazat lépe, tak i tak odvedli dobrou práci. Vina špatného výběru vosku padá čistě na moji hlavu. Teď už ale pomalu balíme kufry a přesouváme se do sněhem zavaleného Seefeldu, kde v sobotu bude pokračovat seriál Visma Ski Classics i s naší účastí.

Co jsme nakonec oba dny mazali? Skiservis Mára - závodní máza