Osečná, aneb jak nás technika předběhla

22.08.2014 00:10

Další letošní soustředění bylo naplánováno do Hamru nad Jezerem za Ještědem, kde se nachází 25 km krásných rovinatých cyklostezek. Sešli jsme se už v pátek odpoledne k prvnímu tréninku techniky. Po počátečním rozjetí a zadání prvního úkolu v podobě jízdy bez holí, začali všichni kvitovat, že mají na hlavě helmu. Pokračovali jsme s jízdou na jedné noze a to už se nám objevily i první pády, Pořádně jsme to všechno natočili a nafotili, aby se to mohlo večer u obrazovky rozebírat a poučovat se z chyb. Po večeři následovala výživná přednáška o výživě a pitném režimu. Začali jsme opravdu o Enervitu, ale bohužel jsme skončili u Piva (Plzeň) a vína. No někdy je prostě potřeba pročistit atmosféru.

Druhý den soustředění dorazily další posily a přidaly se mezi nás s lehce bolavou hlavou. Skupina tak nabrala na rozměru a vyrazili jsme opět za technikou. Pěkně postupně, brždění, zastavování, stříďák a soupaž s nohou. Všechno šlo samozřejmě na video a po obědě následoval dlouhý a podrobný videorozbor. A odpoledne to bylo znát, většina se rasantně zlepšila a tak jsme se mohli vrhnout na soupaže a pak také na obratnost, u které jsme si užili srandy víc než dost. Ze začátku to sice vypadalo, že se po stezce poubuje skupina debilů, ale postupně se z nás vyklubali opět závodníci a soutěžilo se na život a na smrt. Zbytek tréninku pak byla 20 km vyjížďka soupaží na Průrvu Ploučnice. Po večeři byl opět videorozbor a následovala rehabilitace a regenerace pomocí válců TPT. Večer už jsme byli hodní :-)

Poslední den nás přivítalo sluníčko a s ním skupina odhodlaných sportovců vyjet z Hamru až na Ještěd, což bylo poctivých 25 km, stále do kopce. Zakousli jsme se do toho s chutí a po příjezdu do Janova Dolu, kde se bude startovat na konci měsíce září Silvini Skiroll (c)up Ještěd, jsme rozjeli nohy a ruce na plné obrátky. První rampa v Rozstání nadělila pole na malé skupinky, serpentiny na Výpřež udělaly i z těchto skupinek pouhá torza a pod lany s výhledem na Liberec už jel každý sám za sebe. Nahoře nás vítali turisti, jako bychom už jeli ten slavný závod, tak jsme naskákali do aut a po obědě spokojeně ukončili soustředění, které nás sice hodně unavilo, ale také naučilo a pobavilo. Letos si to tu ještě třetí týden v září zopakujeme.

 

Kompletní fotogalerii a VIDEA s technikou naleznete zde: FOTO + VIDEO OSEČNÁ SRPEN