Sedmý závod Visma Ski Classics se jel mezi Toblachem a Cortinou

04.02.2020 23:30

Sedmý závod seriálu Visma Ski Classics nás zavedl opět do Itálie na jeden z nejhezčích závodů, který vede z Toblachu do Cortiny. Trasa závodu o délce 42 km vede srdcem Dolomit po tělese zrušené železnice, která zásobovala frontovou linii první světové války a později vozila návštěvníky zimních olympijských her v Cortině v roce 1956. Dorazili jsme ve čtvrtek večer a v pátek se věnovali prohlídce trati, testování lyží a přípravě lyží na závod. Náš tradiční partner servisu je Skiservis Mára a co jsme mazali na závod, se dozvíte kliknutím na odkaz - speciální díky Radkovi a Pilzikovi.

Nejprve se na trať vydali ženy a nás zastupovala 30. Kačka Moravcová, která si poprvé zkusila jet závod na holých lyžích, záda ji kryla mladičká Anička-Marie Hejná, která dojela 33., 78. pak Markéta Chyňavová. V mužích se i přes nemoc bil jako lev 39. Vašek Sedláček a jen malinko mu chybělo k tomu, aby z toho byl ještě lepší výsledek. 51. dojel Pavel Janeček, který se výsledkově velmi zvednul. V závodě jsme měli ještě velkou řadu dalších závodníků - 123. Luboš Krejza, 228. Honza Horák, 239. Honza Macaj, 575. Kari Jilha, 612. Milan Jelínek, 638. Pavel Voldřich a 777. Pavel Chyňava. Závod nedokončil Matyáš Albrecht.

Závod se nám povedl, servis super fungoval, máza se povedla, občerstvení také. Výsledky mohli být samozřejmě lepší, trochu více jsme čekali jak od Vaška (bohužel nastoupil nemocný), tak od Kačky (která trošku prospala začátek), ale v tak nabité konkurenci to bylo stejně super. Zklamal nás Matyáš, který i takto jednoduchý závod nedojel. Doufáme, že se nám podaří udržet se v hodnocení týmů do 15. místa z 34 týmů, nyní držíme neuvěřitelnou 12. pozici. Celý závod ve studiu ČT Sport spolu s Pavlem Čapkem navíc komentoval s kladným ohlasem náš pan řídící Mára. Další závod seriálu Visma Ski Classics se koná už tuto neděli u nás doma na Bedřichově - Jizerská 50.