Soustředění Bedřichov

26.09.2018 12:40

Minulý víkend proběhlo na Bedřichově na Dolfinu soustředění našeho "race teamu", který se sešel téměř v plném složení. V pátek odpoledne jsme vyrazili na kolečkových lyžích na okruh okolo Bedřichova a Josefova dolu, který nám nabídl celkem 5 velkých stoupání a pokyn zněl jasně, poslední na každém z kopců večer klikuje. Poctivě si to tak mezi sebou rozdávali jak kluci, tak i holky a nikdo nedal nikomu nic zadarmo.

V sobotu jsme vyrazili autem za teplem do Rozstání, kde se k nám přidali i další členové týmu. Nejdříve nás čekalo pekelné tempo na cyklostezce do Osečné, Hamru, Stráže pod Ralskem až k Průrvě Ploučnice, pak zpět se zajíždkou ke generálu Sochorovi a do Svébořic až do Janova Dolu, od kud jsme si ještě dali zkušebně výjezd na Ještěd, který nás teď v neděli čeká jako mistrovství republiky, které pořádáme. Celkem to bylo 56 km za 3 hodiny. Odpoledne jsme pak vyběhli na Bedřichovské sjezdovky a tu nejprudší jsme skákali imitacemi tak dlouho, dokud bylo vidět. Večer jsme potom natáčeli rozhovory a fotili se pro prezentaci na následující sezonu. Vše završila společná večeře.

Neděle pak byla ve znamení velkého výletu, kdy jsme vyrazili z Liberce na kolečkových lyžích do Machnína, násedně do Chrastavy a přes Mníšek na Oldřichovské sedlo, z něho dolů do Raspenavy a pak 30 km dlouhé stoupání přes Hejnice, Bílý Potok a Hubertku na Nebeský žebřík pod Smrkem, které řádně prověřilo naši připravenost na zimu. Následoval sjezd přes Předěl na Smědavu a další výjezd na Knajpu a pak už to bylo jen kousek na Hřebínek, Novou Louku a do Bedřichova, kde jsme končili s cifrou 75 km. Myslím, že se nám tréninkově soustředění vydařilo a můžeme se pomalu těšit na zimu. Další soustředění nás čeká v říjnu na Mallorce, opět na kolečkových lyžích.

Sestříhaný záznam z našeho soustředění od Honzy Háska: Bedřichov_Dolfin

Fotogalerie ze soustředění: Bedřichov_race team