Visma Ski Classics pokračovala v rakouském Seefeldu

13.01.2020 22:45

První velký závod seriálu Visma Ski Classics v této sezóně a zároveň první v roce 2020 nás čekal v rakouském Seefeldu, kde loni probíhalo mistrovství světa v klasickém lyžování. Krásná a zároveň těžká trať slibovala parádní podívanou a kvalitní výkony. Také jsme se hodně těšili na sníh, kterého je u nás letos opravdu pomálu. Dorazili jsme ve čtvrtek večer (všichni ještě museli jít do práce nebo do školy), v pátek si vytestovali lyže a mázu, také projeli část trati a pak se věnovali regeneraci a přípravě lyží. Finále jsme nakonec museli nechat na sobotní brzké ráno, neboť se nám podmínky změnili a museli jsme vše přetestovat a předělat. A co jsme nakonec mazali? Náš tradiční partner servisu je Skiservis Mára a co jsme mazali na závod, se dozvíte kliknutím na odkaz - speciální díky Radkovi a Terezce.

Jako první začaly závodit holky, které dostaly oproti klukům 15 minut k dobru. Nám se na start postavila zkušená Kája Grohová, která když nastoupí, tak to je vždy radost. Zvolila nakonec namazané lyže, což byla možná trošku škoda, ale jela výborně a do cíle dorazila na suprovém 12. místě jako druhá nejlepší Češka. Doplnila ji Katka Moravcová, která si zde v dlouhých závodech odbila loni svoji premiéru a letos si zajela svoje výkonnostní maximum v kariéře, což nás také více než potěšilo a bylo z toho 26. místo. Na trati je ještě doplnila Anička-Marie Hejná, která sbírá letos zkušenosti a dobojovala to na 37. místě. V chlapech držel prapor ve výborné formě jezdící Vašek Sedláček, který dlouhou dobu držel první skupinu a až kolem 12 km do cíle z ní začal odpadat a do cíle dorazil se ztrátou pouhých 4 minut na vítěze, navíc pro první místo v ženách džentlmensky dovezl Linu Korsgren. Pro Vaška to bylo také nejleší vystoupení v laufařské kariéře a všichni jsme z toho měli velkou radost. Nakonec mu to přineslo 34. místo v celkovém pořadí. Záda mu kryl Pavlik Janeček, který jel většinu závodu také velmi dobře, bohužel mu v závěru trošku došlo a to ho stálo cenné body, které mu na 62. místě doslava utekly o prsa korejské ženy. Ondra Marek byl povolán na start na poslední chvíli a popral se s tím také srdnatě, dojel 87., Luboš Krejza také splnil cíl a dodržel plán být v první 100. Franta Dušátko a Pavel Chyňava si závod také užili a skončili v druhé, respektive třet stovce pořadí. V týmech jsme si polepšili na neuvěřitelnou 11. příčku z 34 týmů, čímž zatím stále držíme náš cíl, být do 15. místa celkově (v lepší první polovině).

V neděli po závodě jsme se už jenom byli vyjet po místních tratích na horské salaše a frčeli dom za rodinami. Závody hodnotíme velmi pozitivně, Vašek zajel svůj nejlepší výkon a Kája s Kačkou také. Škoda jen Pavlika, kterému to těsně uniklo na body. Další závod seriálu Visma Ski Classics se koná už tuto sobotu - La Diagonela ve Švýcarsku 18. ledna 2020.

Chcete nás i nadále vídat na závodech Visma Ski Classics, pomoct nám se servisem a pomoct nám dostat se na finále do Levi? Podpořte nás na hit hitu - ZRYCHLI NÁS!