Do nové laufařské sezony vběhne eD system Silvini team

27.09.2021 22:35

Ostrava, 26.9.2021 – V sérii dálkových běhů Visma Ski Classics se letos představí eD system Silvini team. Český celek léta známý jako Silvini Madshus team získal nového partnera – distributora eD system, který poslední tři sezony sponzoroval tým Lukáše Bauera.

„V sezoně 2021/2022 vsadíme na své odchovance, ze kterých vzešli naši současně nejlepší laufaři, jako je Jiří Pliska, Václav Sedláček nebo Karolína Grohová,“ vyjmenoval šéf eD system Silvini teamu Marek Pazderský.

Jak dodal, dlouhodobě jeho uskupení pracuje s mládeží a snaží se zapracovávat do týmu nové talenty. Mezi ně nově patří Adam Matouš. Teprve třiadvacetiletý lyžař se ve Ski Classics poprvé představil v sezoně 2020/2021 v barvách dnes již zaniklého eD system Bauer Teamu a svými výkony se zařadil mezi naděje českého dálkového lyžování.

Z bývalého týmu Lukáše Bauera tak eD system Silvini team získal nejen sportovní posilu, ale i hlavního partnera – IT distributora eD system. „Naše podpora dálkového lyžování tak pokračuje.  Pro nadcházející sezonu jsme se navíc rozhodli za každý ujetý kilometr závodníků eD system Silvini týmu ve Visma Ski Classics darovat deset korun na obnovu českých lesů,“ uvedl marketingový ředitel eD system Šimon Churý. Tradiční zelená barva týmu tak získá i druhý rozměr v podobě podpory přírody a životního prostředí.

Druhým hlavním partnerem celku zůstává česká značka Silvini, která zajišťuje kompletní oblečení závodníků. Norská firma Madshus sice již není součástí názvu českého týmu, zůstává však partnerem pro lyžařské vybavení a běžci budou nadále obouvat její lyže.

Na závodníky eD system Silvini teamu čeká v letošní sezoně zhruba 810 závodních kilometrů. Nyní mají za sebou letní přípravu, několik soustředění a čeká je podzimní blok soustředění na Bedřichově, na Mallorce a v norském Sjusjoenu, ze kterého se rovnou přesunou na první závody do Švédska.

eD system Silvini team je všesportovní spolek se širokou základnou 130 sportovců a 30 dětí tvořený převážně milovníky běžeckého lyžování. Vznikl roku 2008 pod názvem Ski trab Mára team, který má nyní již svoji čtvrtou podobu. Od té doby se pravidelně účastní světového poháru dálkových běhů na lyžích Visma Ski Classics, mezi jejíž nejslavnější závody patří Vasaloppet, Marcialonga, Jizerská 50 nebo Birkebeinerennet. Mezi historické úspěchy patří 5. místo v týmové soutěži, vítězství Kateřiny Smutné v celém seriálu nebo 3. místo Stanislava Řezáče na Vasaloppetu.

Tým nadále přijímá členy do své sportovní základny, kdy nabízí možnost připojení se k týmu, sportovní růst, dobrou partu, šanci vyrazit na společné soustředění nebo závody, kde je zajištěn kompletní servis.

Společnost eD system a. s. patří mezi největší IT distributory na českém trhu. Výrazně se však uplatňuje spolu se sesterskými společnostmi v celém regionu Česko – Slovensko – Polsko. Do běžeckého lyžování začal eD system pronikat v roce 2018, kdy se stal hlavním partnerem týmu Lukáše Bauera, který nesl název eD system Bauer Team. Spolupráce trvala tři roky. Do své čtvrté laufařské sezony eD system vstupuje s nejstarším českým týmem dálkových běhů a společně tak vytváří eD system Silvini team.

Kontakty pro média:

Marek Pazderský
ředitel týmu
+420 777 101 981
m.pazdera@centrum.cz

Šimon Churý
marketingový ředitel eD system
+420 724 222 045
schury@edsystem.cz