Silvini Madshus team představuje Race team pro sezonu 2018/19

18.10.2018 16:30

Silvini Madshus team vstupuje do sezony 2018/19 s novým logem i novou kombinézou a bude ho reprezentovat patnáct závodníků a závodnic. Již tradičně vedení Silvini Madshus teamu zabezpečí 2 týmy. Tým pro nejvyšší soutěž Visma Ski Classic a záložní tým pro národní soutěže, zejména seriál Ski Tour, Stopa pro život a BoBotriple. Největší změnou oproti letům minulým je odchod Stanislava Řezáče, který u nás působil čtyři roky, což je jeho dosavadní nejdelší působení v nějakém týmu. Za tu doby zvládl spoustu úspěchů jako například 3. místo na Vasaloppetu nebo Redbull Nordenskiöldsloppetu, pomohl dotáhnout tým i na 5. místo celkově v týmech ve Visma Ski Classics a my mu za tyto výsledky děkujeme. Na konci poslední sezony jsme si s partnery i vedením týmu vyhodnotili finanční zatížení spolu s výsledky a přínosem setrvání Stanislava Řezáče v našem týmu. Rozhodli jsme se raději pokračovat směrem, kdy chceme dát šanci lyžovat většímu počtu mladých závodníků a zároveň nevytvářet bariéru mezi race týmem a ostatními členy.

Silvini Madshus team se v sezóně 2018 umístil na 13. místě v nejprestižnějším seriálu dálkových běhů Visma Ski Classics, což je o jedno místo lepší umístění než v předchozím roce a to jsme vynechali jeden ze závodů na severu, na který nám již nezbyl dostatek finančních prostředků. Naším novým přirozeným lídrem se stal Jiří Pliska, který už v loňském roce dokázal porážet Standu a věříme, že jeho přístup a poctivost motivuje i ostatní do tréninku a k dosažení krásných výsledků. Největší výhodou pro celý zbytek týmu je, že mohou Jirku, ale i ostatní členy race týmu sledovat při společných trénincích nebo soustředěních a čerpat tak spoustu informací a motivace. Letošní letní seriál na kolečkových lyžích Efisan Skiroll Classics vyhrál jednoznačně Vašek Sedláček a spolu s Pavlem Janečkem, který se vrací po zranění, budou vedle Jirky Plisky hlavními tahouny pro závody ve Visma Ski Classic. Doplní je ješte Jan Čech, který lyžoval na Aljašce a spadá do kategorie do 26 let, kde se bude snažit uspět. Stejně jako v životě, tak i pro náš tým jsou nesmírně důležité ženy. V nich se můžeme opřít o služby kvalitně jezdící Šárky Vyštejnové, za svobodna Zelenkové, které bude pomáhat nově příchozí bývalá reprezentantka Karolína Grohová a samozřejmě taky Zuzka Kocumová. Na vybraných závodech se pokusíme i o nasazení mladé Terky Tužilové.

Loňská sezona nám přinesla i opětovné vítězství v seriálu Ski-tour a zde se budou o co nejlepší výsledky snažit ostatní, kteří jsou zároveň zálohou pro Visma Ski Classics a mohou kdykoli naskočit za někoho, kdo onemocní nebo nebude mít zrovna optimální formu. Jako velká naděje do budoucna nás posílil Matyáš Albrecht, kterého bude doplňovat Ondra Marek, Michal Sedláček a Marek Černohorský. V ženách jsme bohužel oslabili, neboť nám některé dívky otěhotněly nebo skončily, což nás mrzí. Věříme, že se nám jejich výsledky podaří nahradit v podobě Kačky Moravcové, Aničky-Marie Hejné a Lady Lankové.

Díky podpoře generálních partnerů Silvini, Madshus a Swix má Race Team i na další sezónu jistotu kvalitního oblečení, lyží, bot, holí i vosků, bez kterých by nebyl schopen držet krok se stálé rostoucí konkurencí. Servis nadále bude zajišťovat: Marek Pazderský, klan Tryznů, Tomáš Jakoubek, nová posila Jan Hásek, Dan Vyštejn, Vojta Brynda, Radek Maier a SWIX mazací servis. Nezbytný tým support pak zajišťují: Zuzanka Mormanová, Ifka Novotná a mnozí další dobrovolníci, partneři a fanoušci.

(kliknutím na fotku závodníka spustíte krátký videorozhovor před sezonou)