Silvini Madshus team představuje RACE team pro sezonu 2019/20

31.10.2019 07:47

Silvini Madshus team vstupuje do sezony 2019/20 jako do své již 12 sezony a bude ho reprezentovat patnáct závodníků a závodnic. Již tradičně vedení Silvini Madshus teamu zabezpečí 2 týmy. Tým pro nejvyšší soutěž Visma Ski Classic, kde jsme ještě ani jednou nechyběli a jsme posledním původním týmem v soutěži. Záložní tým se bude zaměřovat na národní soutěže, zejména seriál Ski Tour, Stopa pro život a BoBotriple. Tým se podařilo dlouhodobě stabilizovat a navíc ještě posílit příchody talentovaného Adama Matouše a reprezentanta Míry Rypla. Po mateřské dovolené se vrací Kačka Moravcová, velkým oslabením naopak bude přerušení kariéry Zuzky Kocumové a Šárky Vyštejnové, které si užívají/připravují se na mateřství a my máme radost, že se nám neustále rozšiřuje základna.

Silvini Madshus team se v sezóně 2018/19 umístil na 17. místě v nejprestižnějším seriálu dálkových běhů Visma Ski Classics, což je ze 32 týmů v soutěži stále velmi dobrý výsledek, zvláště když vezememe v potaz fakt, že máme zhruba desetinový rozpočet oproti jiným týmům. Naším lídrem zůstává Jiří Pliska, který už dávno není neznámým lyžeřem, jak ho kdysi nazval pan Petrásek. Největší výhodou pro celý zbytek týmu je, že mohou Jirku, ale i ostatní členy race týmu sledovat při společných trénincích nebo soustředěních a čerpat tak spoustu informací a motivace. V letošním letním seriálu na kolečkových lyžích Efisan Skiroll Classics, který jsme opět celý jako tým zajištovali, skončil 4. Vašek Sedláček a spolu s Pavlem Janečkem, budou vedle Jirky Plisky hlavními tahouny pro závody ve Visma Ski Classic. Doplní je ješte Míra Rypl, Michal Sedláček a Matyáš Albrecht. Stejně jako v životě, tak i pro náš tým jsou nesmírně důležité ženy. V nich se můžeme opřít o služby bývalé reprezentantky Karolíny Grohové, kterou doplní Kačka Moravcová, Anička-Marie Hejná a Lenka Blažková. 

Loňská sezona nám přinesla i poprvé až druhé místo v seriálu Ski-tour a zde se budou o co nejlepší výsledky snažit ostatní, kteří jsou zároveň zálohou pro Visma Ski Classics a mohou kdykoli naskočit za někoho, kdo onemocní nebo nebude mít zrovna optimální formu. Zde bude vévodit zkušený Ondra Marek, který potáhne mladé rychlíky Honzu Čecha a Adama Matouše. V ženách bohužel stále oslabujeme, neboť těhotenství je krásná věc, zaplať pánbůh se můžeme spolehnout na výkony Lady Lankové a Terky Tužilové.

Díky podpoře generálních partnerů Silvini, Madshus a Swix má Race Team i na další sezónu jistotu kvalitního oblečení, lyží, bot, holí i vosků, bez kterých by nebyl schopen držet krok se stálé rostoucí konkurencí. Servis nadále bude zajišťovat: Marek Pazderský se Skiservisem Mára, klan Tryznů, Štěpán Sedláček, Dan Vyštejn, Vojta Brynda, Radek Maier, Jiří Suchánek, Tomáš Jakoubek a Petr Pilz. Nezbytný tým support pak zajišťují: Zuzanka Mormanová, Ifka Novotná a mnozí další dobrovolníci, partneři a fanoušci.

Společné týmové představení: SMT 2019/20

Společné heslo každého závodníka, se kterým jde do sezony: SMT motto