SMT tour 2021 - letošní první soustředění

22.06.2021 22:51

Naše letošní první soustředění proběhlo již tradičně v rámci Silvini Madshus tour na silničních kolech. Poctivě střídáme různé oblasti v Itálii a přilehlých zemích, tak abychom postupně projezdili všechny zajímavé průsmyky. Nebylo tomu ani letos jinak a to jsme vyrazili, věřte - nevěřte, již po deváté. Po složité době covidové a také po nebývale chladném jaru jsme vsadili na jistotu a zamířili do teplého Merana. A to se vyplatilo, bylo hezky teplíčko, slunce, navíc horská sedla téměř bez aut a bláznivých motorek. Zuzanka nám stále ještě kojí, tak se o nás staral Pilzik, masírovalo nás osvědčené duo Kamča a Háček.

Celkem se nás v Itálii sešlo 16 a první etapa vedla po rovině přes Stelvio picollo jen vytočit nohy po dlouhé cestě. Druhá etapa už měla horský charakter a jeli jsme nahoru do 2.000 m n.m. až na samotný konec údolí Marteltall. Třetí etapa byla naprostou novinkou na kopec Merano 2.000 a nadále po náhorní planině až do Bolzana a pak šinkanzenem zpět do Merana. Čtvrtá etapa nás vedla kolem Messnerova hradu až pod ledovec Schnastall také do 2.000 m n.m. Pátý den jsme se jeli jen vyjet na roviny do Bolzana a šestý den nás čekalo Cima Copi na populárním Stelviu na kótě 2.760 m n.m. v podobě královské etapy o délce 160 km. Sedmá etapa nás pak zavedla na romantickou Fontanu Bianca také v oblíbených 2.000 m n.m. A na závěr nás čekal jeden z nejhezčích výjezdů na Timmelsjoch o délce 50 km. Prostě každý den jsme stoupali až do nebes.

Celkem jsme v sedle strávili okolo 35 hodin, najezdili 750 kilometrů a nastoupali přes 13.500 výškových metrů. Tradičně s námi byl i Ctirad Kaftan jako tréninkový poradce, který nám již dlouhé roky pomáha s tréninkovými metodami. Příští rok budeme každopádně určitě pokračovat a už se moc těšíme, kam pojedeme tentokrát. Naše další soustředění se uskuteční v srpnu v okolí Nového Města na Moravě, ale tentokráte na kolečkových lyžích.

Souhrná fotogalerie:  SMT tour 2021